Synthesis Center

Yoga - Ψυχοθεραπεία - Σεμινάρια - Ομάδες
Βοιωτίας 16 & Ηπείρου,
Κάτω Χαλανδρι 15231
Στάση Μετρό Χολαργός
T. 2106712150
Κ. 6932565097

Σώμα - Γιόγκα

Τιμές μαθημάτων

Ashtanga Yoga Mysore

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 19:30 - 21:30 & Σάββατο 11:30 - 13:30

H Ashtanga Vinyasa Yoga είναι μια θεραπευτική πρακτική, η βάση της οποίας είναι η αναπνοή. Αποτελείται από συγκεκριμένες ακολουθίες στάσεων, τις οποίες όλοι μπορούν να κάνουν, αρκεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες του δασκάλου και να τις προσαρμόσουν στο δικό τους σώμα. Οι ασκούμενοι μαθαίνουν και απομνημονεύουν σταδιακά τη σειρά αυτή, με τη βοήθεια του δασκάλου αρχικά και με διαγράμματα στην πορεία για όσους τα χρειάζονται.

Δεν υπάρχει ανάγκη να πάτε με τον ίδιο ρυθμό στην τάξη, και ενώ μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενο σε κάποιον αρχάριο, είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ ωραίος τρόπος εκμάθησης. Για όσους ήδη γνωρίζετε τη σειρά, αυτές οι τάξεις προσφέρουν την ελευθερία να ασκηθείτε με τον δικό σας ρυθμό, ενώ έχετε τα οφέλη τις ομαδικής τάξης.

Επίσης, για όσους έχουν χρόνια προβλήματα ή τραυματισμούς, αυτές οι τάξεις είναι ο καλύτερος τρόπος να καλλιεργείστε μια ειδική πρακτική, ώστε να βοηθήσετε στην αποκατάσταση.

Τα μαθήματα γίνονται σε φιλικό περιβάλλον, όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός και όπου όλοι νιώθουν (και είναι!) ευπρόσδεκτοι.

Yoga for all

Δευτέρα & Πέμπτη 18:00 - 19:30

Η Γιόγκα είναι για όλους!

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στο συναρπαστικό μονοπάτι της Γιογκα, συμμετέχοντας σε ένα μάθημα που χτίζεται πάνω στην ενέργεια της τάξης και που σέβεται τις ιδιαιτερες ανάγκες του κάθε μαθητή.

Σε αυτό το μάθημα αναμειγνύουμε στοιχεία τόσο της Hatha όσο και της Ashtanga, δίνοντας έμφαση στην διερεύνηση των κινήσεων και στάσεων του σώματος, στην εξέλιξη της εμπειρίας της αναπνοής, και στον συντονισμό του σώματος και του ψυχισμού.
Έτσι, εξασκείστε στο να γίνεστε όλο και πιο καλοί παρατηρητές του εαυτού σας και να συνδεόσαστε πιο εύκολα με την ζωτική σας ενέργεια.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία δυναμώνετε και το σώμα, αποκτάτε περισσότερη ευλυγισία, η στάση σας θα βελτιωθεί, θα ωφεληθείτε από τις τεχνικές χαλάρωσης και από ένα γενικότερο αίσθημα ευεξίας!

Ashtanga Yoga Led Primary

Τρίτη 20:00 - 21:30

Σε αυτό το μάθημα οι μαθητές εξασκούνται στην πρώτη σειρά της Ashtanga Yoga με τον ίδιο ρυθμό και την καθοδήγηση του δασκάλου.

Όλη η τάξη γίνεται ένα σώμα και μια αναπνοή.
Είναι ιδανικό για αρχάριους οι οποίοι όμως έχουν κάνει μέχρι τη μέση της πρώτης σειράς, και φυσικά πολύ καλό και για προχωρημένους μαθητές, αφού έχουν την ευκαιρία να αφεθούν στην καθοδήγηση και στη ροή της τάξης.
Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό όλοι οι ασκούμενοι να παρακολουθούν και καθοδηγούμενα μαθήματα Ashtanga, για να επιβεβαιώνωνται ότι συντονίζουν σωστά την αναπνοή με την κίνηση (της vinyasas) και να 'αναγκαστούν' να μείνουν στη σταθερή ροή που μπορεί να ξεχνούν στην Mysore τάξη.


Hatha Yoga

1,5 ώρες

Το μάθημα μας είναι βασισμένο στις πρακτικές της παραδοσιακής Hatha Yoga κι εμπνευσμένο από το σύστημα του Swami Satyananda (Bihar Yoga).
Ξεκινά με μια σύντομη πρακτική χαλάρωσης ούτως ώστε να έλθουμε στο παρόν και να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη από την πρακτική. Συνεχίζουμε με τις πρακτικές των άσανα, σωματικές στάσεις που ασκούν το φυσικό μας σώμα, αναπτύσσουν την ευλυγισία κι ενδυναμώνουν. Από τις στροφές και τις κάμψεις ασκούνται πιέσεις και μαλάξεις στους αδένες του σώματος και τα εσωτερικά όργανα επιδρώντας στα διάφορα συστήματα του οργανισμού (ενδοκρινικό σύστημα, πεπτικό, αναπαραγωγικό κλπ). Προχωρούμε σε προκαταρκτικές πρακτικές πραναγιάμα, πρακτικές αναπνοών, μέσω των οποίων θα γνωριστούμε με το μηχανισμό της αναπνοής και θα αποκτήσουμε επίγνωση του αναπνευστικού συστήματος. Ολοκληρώνουμε με μια πρακτική βαθιάς χαλάρωσης, yoga nidra, εισαγωγική στις πρακτικές του διαλογισμού, η οποία συγκαταλέγεται στις ταντρικές πρακτικές διαλογισμού, η οποία αποφορτίζει από εντάσεις σωματικές, νοητικές και συναισθηματικές, αφήνοντάς μας με μια αίσθηση ελαφράδας κι αναζωογόνησης.