Synthesis Center

Yoga - Ψυχοθεραπεία - Σεμινάρια - Ομάδες
Βοιωτίας 16 & Ηπείρου,
Κάτω Χαλανδρι 15231
Στάση Μετρό Χολαργός
T. 2106712150
Κ. 6932565097

Ποιοί είμαστε

Στο Synthesis Center προσφέρουμε τρόπους για να έρθουμε σε επαφή με τις λιγότερο γνωστές πλευρές μας, νοητικά, σωματικά, ολιστικά. Τα μαθήματα σωματικής ευεξίας, οι ομάδες, οι ατομικές συνεδρίες και τα σεμινάρια, είναι όλοι τρόποι για την εναρμόνιση των διαφορετικών στοιχείων που συνθέτουν τον άνθρωπο.

Συνεργάτες - Εμπνευστές


Ανέττα Αλεξανδρίδη

Η Ανέττα είναι η δημιουργός του Synthesis Center.
Θεμελιώδης αρχή της στη δουλειά και στη ζωή είναι η αρμονική και ενσυνείδητη συνύπαρξη του νου και του σώματος. Μέσα από την προσωπική της εργασία και των δραστηριοτήτων του Synthesis, βρίσκει και μοιράζεται εμπειρίες και τρόπους εξέλιξης του ανθρώπου και επαφής του τον εσωτερικό κόσμο.
Είναι Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt και δασκάλα Ashtanga Vinyasa Yoga, πολλά χρόνια μαθήτρια της Χριστίνας Καρυτινού και authorized από τον Manju P Jois.
Δουλεύει ψυχοθεραπευτικά σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, και διδάσκει yoga από το 2006. Επίσης, συνεργάζεται σε ερευνητικά προγράμματα στον ακαδημαϊκό χώρο της Ψυχολογίας.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt και Γραμματέας του Συλλόγου Αστάνγκα Βινυάσα Γιόγκα Ελλάδας.

Περισσότερα σχετικά με την δουλειά της ως Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt στο www.mindbody.gr.

Περισσότερα για τη διδασκαλία στη Yoga στο www.yogashakti.gr.

Μανόλης Δαφέρμος

Ο Μανόλης Δαφέρμος είναι δάσκαλος Ashtanga Vinyasa Yoga και είναι μαθητής της Χριστίνας Καρυτινού και του Manju Patthabhi Jois. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για την πρώτη και την δεύτερη σειρά της Ashtanga Yoga με την Χριστίνα και με τον Manju, και διδάσκει από το 2011. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Ashtanga Vinyasa Yoga Greece και συνεχίζει την πρακτική του και την εκπαίδευση του πάνω στο σύστημα με σκοπό να το διατηρήσει όσο παραδοσιακό το διδάχτηκε από τους δασκάλους του. Επίσης είναι Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής με εξειδίκευση στην βιολογία σπιτιών όσον αφορά τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.

Πόλα Καραντάνα

Σπούδασε πρώτα πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο, συνέχισε με τα παιδαγωγικά, εκπαιδεύτηκε με βιωματικά σεμινάρια στην τέχνη ως μέσο εκπαίδευσης και στη διαπολιτισμική αγωγή, ειδικεύτηκε στην ειδική αγωγή, καθώς και στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt. Έχει μελετήσει και έχει εφαρμόσει διάφορες καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδακτική πράξη και ιδιαίτερα τη βιωματική-επικοινωνιακή προσέγγιση. Επίσης, έχει συνεργαστεί με ερευνητικά προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και έχει δημοσιεύσει κείμενα και εγχειρίδια για εμψυχωτές ομάδων σχετικά με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και την τέχνη στην εκπαίδευση.
Τα τελευταία χρόνια εμψυχώνει βιωματικά εργαστήρια σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης, τόσο για τους μαθητές της όσο και για επαγγελματίες, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στο παραμύθι ως μέσο εμψύχωσης.
Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου 'Ιστορίες για να ονειρεύεσαι... Παιχνίδια για να μεγαλώνεις...' Καστανιώτης, 2010.

Χριστίνα Καρυτινού

Η Χριστίνα Καρυτινού-Ireland έχει διδάξει και είναι εμπνευστής όλων των δασκάλων Ashtanga Yoga στο Synthesis.
Η Χριστίνα διδάσκει το σύστημα της Αshtanga yoga σύμφωνα με την παράδοση του Sri K Pattabhi Jois από το 1991. 
Έχει πιστοποιηθεί ως δασκάλα της Ashtanga Vinyasa Yoga από τους Derek Ireland και Sri K. Pattabhi Jois το 2002 και από τον Manju Pattabhi Jois το 2012, ενώ έχει ασκηθεί εντατικά με τον R.Sharath Jois.
Διδάσκει την Πρώτη, Δεύτερη και Τρίτη σειρά του συστήματος και προσφέρει μαθήματα, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις δασκάλων στην Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη και στην Ασία. 
Έχει επίσης φιλοξενήσει σεμινάρια και εκπαιδεύσεις δασκάλων με τον Manju Pattabhi Jois στην Κρήτη.
Η διδασκαλία της Χριστίνας αποτελεί συνέχεια των αρχών και της τεχνικής του Derek Ireland. Ο Derek Ireland ήταν από τους πρώτους μαθητές του Sri K Pattabhi Jois και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους δασκάλους της εποχής μας, ο οποίος διέδωσε την μέθοδο της Ashtanga στην Ευρώπη. Το έργο της Χριστίνας είναι αφιερωμένο στον Derek.

Περισσότερα για τη Χριστίνα εδώ

Δημήτρης Κόκωνας

Ο Δημήτρης Κόκωνας είναι δάσκαλος της Hatha και Ashtanga Vinyasa Yoga.
Σπούδασε στη Σχολή Δασκάλων Hatha Yoga του Φιλοσοφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αθηνών ¨Ο Διδάσκαλος Χείρων¨. Συνέχισε την πρακτική του σαν μαθητής στην μέθοδο της Ashtanga Vinyasa Yoga. Τα τελευταία χρόνια μαθητεύει κοντά στη Χριστίνα Καρυτινού Ireland , όπου κι εκπαιδεύτηκε απο την ίδια στη διδασκαλία της μεθόδου.
Προόσφατα παρακολουθησε και εκπαίδευση δασκάλων με τον Manju Pattahbi Jois, Ashtanga Yoga guru of Mysore.
Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Αστάνγκα Βινυάσα Γιόγκα Ελλάδος. Επίσης, παράλληλα με τη διδασκαλία της Γιόγκα, ασκεί και την τέχνη της παραδοσιακής ταϋλανδέζικης μάλαξης.
Swami Nirvikalpa - Όλγα Αλεξίου

Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη Θεσσαλονίκη και Παιδαγωγική στη Μυτιλήνη, αλλά η αγάπη της για τη γιόγκα την οδήγησε να αφοσιωθεί σε αυτή ολοκληρωτικά από το 1984 μέχρι και σήμερα. Την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών της στη γιόγκα στη Σχολή Σατυανάντασραμ Ελλάδας όπου και άρχισε να διδάσκει σε νέους μαθητευόμενους.
Ταξίδεψε και έμεινε κατά περιόδους στην Ινδία, στο Ινστιτούτο Ανωτέρων και Ανωτάτων Σπουδών στη Γιόγκα του διδασκάλου της Σουάμι Νιραντζανανάντα.
Επίσης έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια και συνέδρια γιόγκα σε πολλές χώρες της Ευρώπης και την Αυστραλία.
Παράλληλες ενασχολήσεις της με τη γιόγκα αποτελούν η αρθρογραφία σε περιοδικά και η παρουσίαση προγραμμάτων με θέμα τη γιόγκα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Περισσότερα για τη Swami εδώ