Ανέττα Αλεξανδρίδη
Ιδρύτρια του Synthesis Center Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt Δασκάλα Yoga

Η Ανέττα είναι η δημιουργός του Synthesis Center.

Θεμελιώδης αρχή της στη δουλειά και στη ζωή είναι η αρμονική και ενσυνείδητη συνύπαρξη νου και σώματος. Μέσα από την προσωπική της εργασία και των δραστηριοτήτων του Synthesis, βρίσκει και μοιράζεται εμπειρίες και τρόπους εξέλιξης και επαφής του ανθρώπου με τον εσωτερικό κόσμο. Είναι δασκάλα Ashtanga Vinyasa Yoga και πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt.

Στην Ashtanga Vinyasa Yoga είναι πολλά χρόνια εκπαιδευόμενη και μαθήτρια της Χριστίνας Καρυτινού και authorized από τον Manju P Jois. Η διδασκαλία της έχει επηρεαστεί αρκετά και από την προσέγγιση της Nancy Gilgoff και της Andrea Lutz. Μαθητεύει στην Ashtanga από το 2002 και διδάσκει από το 2007. Περισσότερα για τη yoga στο anettayoga.com

Η Ανέττα εκπαιδεύτηκε στη ψυχοθεραπευτική μέθοδο της Gestalt από το Gestalt Foundation της Αθήνας. Δουλεύει ψυχοθεραπευτικά σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με εφήβους και ενήλικες. Επίσης, έχει συνεργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα στον ακαδημαϊκό χώρο της Ψυχολογίας. Είναι Ταμίας της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt. Περισσότερα σχετικά με την δουλειά της ως Ψυχοθεραπεύτρια στο link των Σεμιναρίων και στο mindbody.gr.

Μανόλης Δαφέρμος
Δάσκαλος Yoga

Ο Μανόλης Δαφέρμος διδάσκει Ashtanga Vinyasa Yoga από το 2011 και είναι μαθητής της Χριστίνας Καρυτινού και του Manju Patthabhi Jois.

Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για την Πρώτη και την Δεύτερη Σειρά της Ashtanga Yoga με την Χριστίνα και με τον Manju, και έχει πάρει Authorization για να διδάσκει την Πρώτη Σειρά από τον Manju το 2016. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Ashtanga Vinyasa Yoga Greece και συνεχίζει την πρακτική του και την εκπαίδευση του πάνω στο σύστημα με σκοπό να το διατηρήσει όσο παραδοσιακό το διδάχτηκε από τους δασκάλους του.

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει τη μαθητεία του στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Βελονισμό. Ο συνδυασμός αυτώ των αρχαίων συστημάτων προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση που εφαρμόζει στον εαυτό του και στη διδασκαλία του.

Επίσης είναι Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής με εξειδίκευση στην βιολογία σπιτιών όσον αφορά τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.

Φράγκη Λιούγκα
Δάσκαλος Yoga

H Φράγκη διδάσκει γιόγκα από το 2010. Μαθήτευσε δίπλα στη Μαρία Παπαδοπούλου και στον Μιχάλη Φιλίνη και είναι πιστοποιημένη δασκάλα του Yoga Alliance.

To 2014 ολοκληρώνει τη σειρά σεμιναρίων με τη Bo Forbes ως προς τη Θεραπευτική Γιόγκα - Therapeutic Yoga για το άγχος, την κατάθλιψη, τις διατροφικές διαταραχές και τους εθισμούς.

H εκπαίδευσή της δεν τελειώνει εκεί αφού συνεχίζει και παρακολουθεί σεμινάρια σε όλον τον κόσμο δίπλα σε μεγάλους δασκάλους όπως ο Eddie Stern, Steven Swenson, Tim Miller, Francoise Freedman, Jean Claude Garnier, Surindrer Singh, Kranti. Παράλληλα εκπαιδεύεται στην Aerial Antigravity Yoga δίπλα στον Christopher Harrison. Από την αρχή της μαθητείας της η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο «Rainbow Kids Yoga» για την εκπαίδευσή της για παιδιά και εφήβους.

Το μάθημά της φέρνει σε αρμονία την κίνηση με τις αναπνοές και οι στάσεις-ασάνες εναλλάσσονται δυναμικά ακλουθώντας τον ρυθμό της αναπνοής ενώ δίνεται έμφαση στην ευθυγράμμιση του σώματος και του νου.

Συνεργάτες - Εμπνευστές

Μαριέλλα Μαρκιανού
Δάσκαλος Yoga

Η Μαριέλλα Μαρκιανού ασχολείται και ασκείται με συνέπεια στην γιόγκα από μικρή. Είναι δασκάλα Hatha Yoga από το 2004 και Ashtanga Vinyasa Yoga από το 2015. Εκπαιδεύτηκε από την Jenny Colebourne και τoυς Χριστίνα Καρυτινού και Manju Jois αντίστοιχα, και παρακολούθησε σεμινάρια με τους : Eva Ruchpaul, David Swenson, Tim Miller, Nancy Gilgoff, Eddie Stern και άλλους. Εχει σπουδάσει Nομικά ( πτυχίο πανεπιστημίου Λωζάννης και LLM από το University College London), Αντιληπτική-ψυχοπαιδαγωγική/ Μέθοδο Danis Bois (πτυχίο Πανεπιστημίου Fernando Pesoa και μεταπτυχιακό Δίπλωμα). Είναι δασκάλα της μεθόδου Refined Pilates, και θεραπεύτρια Reiki.

Swami Nirvikalpa
Δάσκαλος Yoga

Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη Θεσσαλονίκη και Παιδαγωγική στη Μυτιλήνη, αλλά η αγάπη της για τη γιόγκα την οδήγησε να αφοσιωθεί σε αυτή ολοκληρωτικά από το 1984 μέχρι και σήμερα. Την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών της στη γιόγκα στη Σχολή Σατυανάντασραμ Ελλάδας όπου και άρχισε να διδάσκει σε νέους μαθητευόμενους.

Ταξίδεψε και έμεινε κατά περιόδους στην Ινδία, στο Ινστιτούτο Ανωτέρων και Ανωτάτων Σπουδών στη Γιόγκα του διδασκάλου της Σουάμι Νιραντζανανάντα. Επίσης έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια και συνέδρια γιόγκα σε πολλές χώρες της Ευρώπης και την Αυστραλία.

Παράλληλες ενασχολήσεις της με τη γιόγκα αποτελούν η αρθρογραφία σε περιοδικά και η παρουσίαση προγραμμάτων με θέμα τη γιόγκα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Περισσότερα για τη Swami εδώ.

Πόλα Καραντάνα
Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Σπούδασε πρώτα πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο, συνέχισε με τα παιδαγωγικά, εκπαιδεύτηκε με βιωματικά σεμινάρια στην τέχνη ως μέσο εκπαίδευσης και στη διαπολιτισμική αγωγή, ειδικεύτηκε στην ειδική αγωγή, καθώς και στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt. Έχει μελετήσει και έχει εφαρμόσει διάφορες καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδακτική πράξη και ιδιαίτερα τη βιωματική-επικοινωνιακή προσέγγιση. Επίσης, έχει συνεργαστεί με ερευνητικά προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και έχει δημοσιεύσει κείμενα και εγχειρίδια για εμψυχωτές ομάδων σχετικά με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και την τέχνη στην εκπαίδευση.

Τα τελευταία χρόνια εμψυχώνει βιωματικά εργαστήρια σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης, τόσο για τους μαθητές της όσο και για επαγγελματίες, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στο παραμύθι ως μέσο εμψύχωσης.

Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου 'Ιστορίες για να ονειρεύεσαι... Παιχνίδια για να μεγαλώνεις...' Καστανιώτης, 2010.

Χρήστος Καραπιπέρης
Κοινωνικός Λειτουργός - Ψυχοθεραπευτής Gestalt

Ο Χρήστος Καραπιπέρης είναι πατέρας τριών παιδιών. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation της Αθήνας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί παρέχοντας συμβουλευτική σε προγράμματα στήριξης άνεργων γυναικών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Από το 2005 έως και το 2015 είχε την ευθύνη των προγραμμάτων στήριξης προσφύγων και ασυνόδευτων ανήλικων αλλοδαπών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα. Συνεργάστηκε ως επιστημονικός- εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Κοιν. Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας. Από το 2010 λειτουργεί το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Έκφρασης στην Πάτρα, κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα συντονίζει βιωματικά εργαστήρια ψυχοθεραπείας ιδιωτικά ή/και σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς.

Χριστίνα Καρυτινού
Δασκάλα Yoga

H Χριστίνα είναι η δασκάλα-εμπεύστρια της Ashtanga Vinyasa Yoga των δασκάλων Ashtanga στο Synthesis. Διδάσκει το σύστημα της ashtanga yoga σύμφωνα με την παράδοση του Sri K Pattabhi Jois από το 1991. Έχει πιστοποιηθεί ως δασκάλα της Ashtanga Vinyasa Yoga από τους Derek Ireland και Sri K. Pattabhi Jois το 2002 και από τον Manju Pattabhi Jois το 2012, ενώ έχει ασκηθεί εντατικά με τον R.Sharath Jois. Διδάσκει την Πρώτη, Δεύτερη και Τρίτη σειρά του συστήματος και προσφέρει μαθήματα, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις δασκάλων στην Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη και στην Ασία. Έχει επίσης φιλοξενήσει σεμινάρια και εκπαιδεύσεις δασκάλων με τον Manju Pattabhi Jois στην Κρήτη. Η διδασκαλία της Χριστίνας αποτελεί συνέχεια των αρχών και της τεχνικής του Derek Ireland. Ο Derek Ireland ήταν από τους πρώτους μαθητές του Sri K Pattabhi Jois και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους δασκάλους της εποχής μας, ο οποίος διέδωσε την μέθοδο της Ashtanga στην Ευρώπη. Το έργο της Χριστίνας είναι αφιερωμένο στον Derek.

Designed and developped by Ioannis Panagopoulos